Apps en websites in de (lees)les Nederlands

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ook de les Nederlands ontsnapt niet meer aan de invloed van het wereldwijde web.  

We kunnen dus maar beter het internet als een welgekomen vriend beschouwen. Eentje die ons van tijd tot tijd kan voorzien van een leuke ondersteuning of een welgekomen extraatje in de les!

Saartje Baert, leescoach en leraar Nederlands in het SO, verzamelde de voorbije jaren verschillende applicaties en websites waarmee ze haar lessen weet te verrijken. Welke apps en websites kunnen in de les Nederlands – mat accent op de leesles – ingezet worden én bieden ook echt een meerwaarde?

Deze vorming vindt plaats op de leeszolder van Willewete, boven de Clavis Conceptwinkel. Je kunt er snuisteren tussen de nieuwste boeken en na afloop van de vorming neem jij een boek naar keuze mee naar huis.


Praktische info:

woensdag 19/03/2025 | 9u30 - 12u30

Prijs: € 110 per deelnemer - inclusief onthaal met koffie en thee, syllabus, goodiebag en jeugdboek naar keuze uit de Clavis conceptwinkel in Herkenrode (ter waarde van maximaal € 25).

Locatie: Willewete educatief centrum, Herkenrodeabdij 4b, 3511 Hasselt (ruime gratis parking)

Doelgroep: leerkrachten Nederlands uit het secundair onderwijs

Navormer: Saartje Baert


Saartje Baert is leescoach en leraar Nederlands in het secundair onderwijs. In haar navormingen deelt ze vanuit haar eigen ervaringen praktische werkvormen, lesideeën en boekentips om met en rond boeken te werken op school. Daarnaast spoort ze met haar Instagramaccount én blog ErLasEens 'Young en adult' aan om aan het lezen te slaan of te blijven. Met haar vzw Studio TOPlesS, die ze in 2020 oprichtte met haar collega wiskunde, wil ze de mens achter de leraar in de kijker zetten: inspiratie geven, herkenbaarheid bieden, bevoorraden van een gezonde dosis zelfzorg. Een kloppend hart voor onderwijs dus …